5 βασικοί λόγοι για να αγοράσετε σήμερα σπίτι

admin 0
5 βασικοί λόγοι για να αγοράσετε σήμερα σπίτι

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι σε πολλές πτυχές τις καθημερινότητάς μας. Οι οικονομικοί συσχετισμοί έχουν επαναπροσδιοριστεί σε πολλά νοικοκυριά, ενώ η ανασφάλεια  για το μέλλον προβληματίζει την συντριπτική πλειοψηφίας των πολιτών. Είναι λοιπόν αυτή η κατάλληλη στιγμή για κάποιον ο οποίος μπορεί, να αγοράσει σπίτι? Και αν ναι γιατί? Σας παραθέτουμε λοιπόν 5 βασικούς λόγους για τους οποίους εκτιμάμε ότι ίσως τελικά να πρέπει να το σκεφτείτε λίγο πιο ζεστά…

1: Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών είναι προ των πυλών

Αργά ή γρήγορα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αντικειμενικές αξίες θα αυξηθούν συμπαρασύροντας προς τα πάνω ένα σύνολο εξόδων στην διαδικασία μιας μεταβίβασης ακινήτου.

2: Ακριβότερη κάθε νεόδμητη κατασκευή από εδώ και στο εξής

Δυστυχώς για όλο το κοινωνικό σύνολο και περισσότερο για αυτούς που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο η πραγματικότητα είναι ότι κάθε νέο ακίνητο που θα κατασκευάζεται σήμερα δεν μπορεί παρά να κοστίζει ακριβότερα σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μόνο μερικές από τις αιτίας είναι οι ακόλουθες:

  • Η πίστωση του συνόλου των προμηθευτών που είχε την μορφή επιταγών μέχρι το πρόσφατο παρελθόν έχει αντικατασταθεί από την απαίτηση για μετρητά βάζοντας με αυτό τον τρόπο οικονομική θηλιά στο λαιμό κάθε υποψήφιου επενδυτή στο χώρο της ανοικοδόμησης.
  • Στο ίδιο οικόπεδο, έχοντας πληρώσει το ίδιο τίμημα, είτε σε χρήμα είτε σε ποσοστό αντιπαροχής, κατασκευάζεις πλέον τουλάχιστον 15% λιγότερα τετραγωνικά μέτρα αφού με βάση τους νόμους 4014/2011 και 3843/2010 το ελληνικό κράτος αποφάσισε να τακτοποιήσει κάθε λογής αυθαιρεσίες, σε όλες τις υπάρχουσες κατασκευές κάτι που τους δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με κάθε νέο έργο.
  • Η συνεχής ανοδική τάση των τιμών του πετρελαίου συμπαρασύρει προς τα πάνω  τις τιμές της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατασκευαστικών υλικών όπως οπλισμός, σκυρόδεμα, τούβλα, αλουμίνια, μονωτικά και πολλά άλλα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο δραματικά στην αύξηση του κόστους κατασκευής.
  • Οι αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις όλων των νέων κτιρίων συνεπάγονται αυξημένες τιμολογιακές απαιτήσεις όταν κάποιος κληθεί να τις κατασκευάσει.
  • Τα αξιόλογα οικόπεδα που επιτρέπουν άρτιες σχεδιαστικές λύσεις διατηρούν την υψηλή τους οικονομική αξία.
  • Όλες οι εισφορές προς τα διάφορα ταμεία του κράτους που αφορούν ένα ακίνητο, όπως για παράδειγμα αυτές που έχουν να κάνουν με την έκδοση μίας οικοδομικής άδειας είναι σημαντικά αυξημένες για κάθε νέα επένδυση.
  • Η φορολογική επιβάρυνση που υφίσταται μια κατασκευαστική εταιρεία σήμερα είναι κυριολεκτικά ασφυκτική και δυστυχώς καμία ένδειξη δεν παραπέμπει σε βελτίωση αυτής της κατάστασης στο άμεσο μέλλον (βλέπε για παράδειγμα επικείμενη αύξηση αντικειμενικών αξιών).

3: Υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες

Σήμερα είναι αυξημένες περισσότερο από ποτέ οι πιθανότητες να καρποφορήσει μια έρευνα για ένα σπίτι κατάλληλο να καλύψει τις στεγαστικές σας ανάγκες ή τις επενδυτικές σας προσδοκίες σε τιμή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αδιαπραγμάτευτα συμφέρουσα και ελκυστική.

4: Ακίνητο, ένα από τα ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια

Αξιολογώντας την παρούσα οικονομική συγκυρία η αγορά ακινήτου σε σωστή τιμή φαντάζει μια από τις ασφαλέστερες επενδυτικές επιλογές, αν όχι η ασφαλέστερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι πανίσχυρο περιουσιακό στοιχείο και αναγνωρίζονται ακόμα και μετά από πολεμική περίοδο!

5: Το πόθεν έσχες για αγορά ή ανέγερση οποιουδήποτε ακινήτου και η κατασκευή πισίνας αναστέλλεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «διευκρινίζεται ότι με το ν.3899/2010 άρθρο 8 παρ.1, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παράγραφο 6 του άρθρου 28 του ν.3986/2011, το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» για αγορά οποιουδήποτε ακινήτου (πρώτης κατοικίας, δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής κατοικίας, καταστήματος κ.λ.π.), η ανέγερση οικοδομής, η χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων, η κατασκευή πισίνας, τελούν σε αναστολή μέχρι 31/12/2013».

Συμπερασματικά λοιπόν και με δεδομένο πλέον ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει μειωθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα, αν βρεθεί το κατάλληλο διαμέρισμα για να στεγάσει εσάς και τα όνειρά σας στην σωστή τιμή τότε η επιλογή είναι δική σας τουλάχιστον για όσο το σπίτι είναι διαθέσιμο, ίσως να περάσει πολύ καιρός έως ότου κατασκευαστεί ένα ανάλογο διαμέρισμα στην ίδια γειτονιά.

ΠΗΓΗ: gconstructions

Δείτε Επίσης

Γκρέιντερ CATERPILLAR 140M

Γκρέιντερ CATERPILLAR 140M

Τιμή: διαπραγματεύσιμη

περισσότερες πληρο...

Τροχοφόρος εκσκαφέας LIEBHERR A 904 LITRONIC

Τροχοφόρος εκσκαφέας LIEBHERR A 904 LITRONIC 

Τιμή: διαπραγματεύσιμη

περισσότερες πληροφ...

Συμβουλές προς τους μισθωτές κατοικιών

Αναζητώντας μια κατοικία για ενοικίαση είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα βασικά «κλειδιά» για μια επιτυχημένη συναλλαγή χωρίς απρόοπτα.

Μάθετε αναλυτικά γι’ αυτά στη...

Συμβουλές για να βρείτε το ιδανικό σπίτι

Τώρα που είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα σπίτι, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές...

Οργανώστε τη μετακόμισή σας

Η πιο κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε τις διαδικασίες εγκατάστασης στο νέο σας σπίτι είναι αμέσως μόλις μάθετε την οριστική ημερομηνία πα...

Ενοίκιο ή αγορά κατοικίας; Τι συμφέρει περισσότερο;

Το πρόβλημα της ιδιοκτησίας ακινήτων αναλύει ο γνωστός αρχιτέκτονας και διακοσμητής Ben Petreath, ο οποίος εξηγεί σε ανάλυση του στους Finan...

Συμβουλές για αγορά κατοικίας

Η προσωπική μας πείρα λέει ότι την στιγμή που θα μπεις στο σπίτι των ονείρων σου, ξέρεις αυτόματα ότι είναι αυτό. Μπορεί να απέχει πολύ από...