Ενοίκιο ή αγορά κατοικίας; Τι συμφέρει περισσότερο;

admin 0
Ενοίκιο ή αγορά κατοικίας; Τι συμφέρει περισσότερο;

Το πρόβλημα της ιδιοκτησίας ακινήτων αναλύει ο γνωστός αρχιτέκτονας και διακοσμητής Ben Petreath, ο οποίος εξηγεί σε ανάλυση του στους Financial Times γιατί συμφέρει περισσότερο η ενοικίαση κατοικίας παρά η αγορά ενός σπιτιού.

«Σε έναν κόσμο όπου η μόνη ελπίδα της οικονομικής ανάκαμψης φαίνεται πως είναι ακόμη μια αύξηση των τιμών της περιουσίας -η οποία αυτόματα θα πνίξει τις ελπίδες των νέων- η ερώτηση για το εάν πρέπει να αγοράζουμε ή να νοικιάζουμε σπίτια γίνεται όλο και πιο συχνή», λέει ο Petreath ο οποίος εξηγεί τους λόγους που θα πρέπει να προτιμούμε να νοικιάζουμε σπίτια και όχι να αγοράζουμε.

«Το πρώτο μου πρόβλημα είναι ότι δεν μου αρέσει να μαζεύω χρήματα για έναν λογαριασμό. Πιο γρήγορα θα αγόρασα έναν καλό πίνακα ή κάποιο άλλο έργο αξίας, παρά τα χρήματα για τον λογαριασμό. Δεν είμαι πολύ καλός στην εξοικονόμηση προκειμένου να υπογράψω μια τεράστια υποθήκη. Μου φαίνεται ότι οι γιγαντιαίες υποθήκες είναι απλώς μια μορφή ενοικίασης χρημάτων και πολύ ακριβή μάλιστα. Και δεν είμαι σίγουρος τι συμβαίνει όταν τα επιτόκια αυξάνονται πάνω από 0,5% αλλά υποψιάζομαι ότι μερικοί άνθρωποι δεν το έχουν υπολογίσει.

Μου αρέσει η ελευθερία και η τύχη που μπορεί να φέρει η ενοικίαση. Ξέρω βέβαια ότι υπάρχουν και προτερήματα στην ιδιοκτησία σπιτιών. Αλλά σκεφτείτε ότι είμαι ελεύθερος να φύγω όποτε θέλω, δεν είμαι ποτέ παγιδευμένος από το χρέος ή από την κατάσταση που βρίσκομαι, ενώ την ίδια στιγμή μπορώ να ζήσω σε διαφορετικά μέρη και σπίτια, τα οποία ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να αγοράσω. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά του να απέχεις μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την δουλειά, αντί του να περιμένεις μία ώρα με την συγκοινωνία. Το να περπατάς μέχρι τη δουλειά, είναι σα να ζείς στον παράδεισο.

Συχνά με ρωτούν τι θα κάνω όταν γεράσω. Σίγουρα θα θέλω να νοικιάσω σπίτι, χωρίς καμία ευθύνη για την συντήρηση του. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλω είναι ένα μεγάλο σπίτι με κήπο στην εξοχή. Αυτό είναι κάτι το οποιο το χρειάζεσαι όταν είσαι νέος με χρήματα για να διασκεδάσεις.

Εάν ο θερμοσίφωνας σκάσει, ή εάν η σκεπή στάζει νερό, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Με μια απλή κλήση χωρίς κόστος, το πρόβλημα έχει λυθεί, αν και είναι δικιά μου υποχρέωση να νοιάζομαι για τον χώρο που νοικιάζω», αναλύει ο Petreath στους Financial Times.

ΠΗΓΗ: thetoc

Δείτε Επίσης

Γκρέιντερ CATERPILLAR 140M

Γκρέιντερ CATERPILLAR 140M

Τιμή: διαπραγματεύσιμη

περισσότερες πληρο...

Τροχοφόρος εκσκαφέας LIEBHERR A 904 LITRONIC

Τροχοφόρος εκσκαφέας LIEBHERR A 904 LITRONIC 

Τιμή: διαπραγματεύσιμη

περισσότερες πληροφ...

Συμβουλές προς τους μισθωτές κατοικιών

Αναζητώντας μια κατοικία για ενοικίαση είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα βασικά «κλειδιά» για μια επιτυχημένη συναλλαγή χωρίς απρόοπτα.

Μάθετε αναλυτικά γι’ αυτά στη...

Συμβουλές για να βρείτε το ιδανικό σπίτι

Τώρα που είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα σπίτι, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές...

Οργανώστε τη μετακόμισή σας

Η πιο κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε τις διαδικασίες εγκατάστασης στο νέο σας σπίτι είναι αμέσως μόλις μάθετε την οριστική ημερομηνία πα...

5 βασικοί λόγοι για να αγοράσετε σήμερα σπίτι

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι σε πολλές πτυχές τις καθημερινότητάς μας. Οι οικονομικοί συσχετ...

Συμβουλές για αγορά κατοικίας

Η προσωπική μας πείρα λέει ότι την στιγμή που θα μπεις στο σπίτι των ονείρων σου, ξέρεις αυτόματα ότι είναι αυτό. Μπορεί να απέχει πολύ από...